78194

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek --- 11. 1. 2004
Re: Medovina - Dolské kvasinky

Jsou vyšlechtěné tak, že přežijí a kvasí ještě při tak vysoké koncentraci
alkoholu, kdy už jiné kvasinky hynou.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Menšík Josef" <josef.mensik/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, January 09, 2004 9:45 PM
Subject: Re: Medovina


> Problém může být také v receptuře, Dříve se používali vinné kvasinky a to
> hlavnč kmen Malaga. Dnešní dolské hluboko prokvášející kvasinky dokáží
> vyrobit více alkoholu tedy zpracují i více cukru. ten potom chybí jako
> zbytkový. Z toho pak vyplývá o kolik procent se nám zvedá alkohol v
medovině
> o tolik procent je nutné zvednout i dávku medu v zákvasu.
>
> Pepan


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4863


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu